marți, 15 ianuarie 2008

Struts - framework Java pentru aplicatii web

Apache Struts este un framework open-source folosit pentru dezvoltarea de aplicatii web JAVA.
El a fost dezvoltat de programatorul Craig R. McClanahan, insa din 2002 a fost imbunatatit de Apache Software Foundation.
Struts este un excelent framework organizat pe o arhitectura MVC ( Model-View-Controller Architecture ) , pentru dezvoltarea de aplicatii cu JSP-uri si Servleti pe un format HTML.
In modelul Model-View-Controller Architecture, modelul este reprezentat de codul pentru business sau database, View-ul este folosit pentru codul de design si Controller-ul pentru codul folosit la navigare.
Insa cu aparitia de noi modele MVC mai usor de inteles precum Spring, Stripes and Tapestry a fost nevoie ca framework-ul Struts sa fie modificat.
Asa ca echipe de programatori apartind Apache Struts , WebWork si OpenSymphony s-au reunit sa dezvolte un framework mai avansat, cu noi functionalitati pentru dezvoltator si mai user-frendly pentru utilizator. Asa a aparut Struts2.
Struts2 contine trasaturi comune din Struts Ti si WebWork 2, invocand o arhitectura de nivel mai inalt si avand un nou API si Ajax tags.

Niciun comentariu: