luni, 14 ianuarie 2008

WebRatio - Viitorul web design-ului?

WebRatio este un tool foarte eficient in realizarea unei aplicatii web.
Acest IDE ne ofera posibilitatea atat pentru dezvoltarea interfetei grafice, dar si pentru stocarea informatiilor intr-o baza de date.

Astfel, proiectul(asa cum l-am dezvoltat pentru tema de casa) a constat in doua parti:
-modelul pentru baza de date;
-arhitectura site-ului.


WebRatio ofera utilizatorului posiblitatea de a modela usor tabelele si relatiile dintre acestea.Ca punct de plecare WebRatio ofera tabelele User, Group si Module. Acestea au rol administrativ in dezvoltarea aplicatiei. Cu ajutorul lor se va face restrictionarea accesului utiliatorilor (User)la diferite parti ale aplicatiei(Module) in functie de apartenenta lor la diferite grupuri de utilizatori(Groups). Modelul a fost dezvoltat astfel incat sa se retina in baza de date si articolele si comentariile prin crearea unor tabele speciale pentru acestea.
Aritectura site-ului se face pornind de la Site view-uri. Acestea reprezinta componentele aplicatiei. De exemplu, in blogul dezvoltat de mine am folosit de site view-uri: public(unde pot fi citite articolele si pot fi adaugate comentarii) si private(care este protected, si la care doar utilizatorii autentificati au acces).
WebRatio pune la dispozitia utilizatorului diferite unitati pentru diferite operatii(afisare, creare, stergere, editare, listare, etc). In functie de necesitatile aplicatiei acestea vor fi incadrate in paginile acesteia.

In linii foarte mari cam asta ar fi WebRatio: o interfata grafica pentru dezvoltarea partilor de GUI si stocare a informatiilor.
Pentru mai multe informatii intrati pe www.webratio.com sau incercati un search pe google ;).

Niciun comentariu: