vineri, 7 decembrie 2007

Database vs. Interfete evoluate

De ce trebuie sa existe o baza de date in fiecare proiect?
  • Ce este o baza de date?
O definitie in limbaj natural este o colectie de informatii ce pot fi accesate usor, pot fi organizate si actualizate. Trebuie deasemenea sa se poata grupa informatia in categorii: bibliografic, full-text, numeric sau imagini.
Sincer, gasesc utilitatea lor numai in limbaj high level unde nu exista fopen, si printf, dar unde ai api-uri pentru interogarea unei baze de date. Asadar o aplicatie utilizata de mai multe persoane - online sa spunem, trebuie sa centralizeze datele fiecarei persoane pe un server. In acelasi timp managerul server-ului va putea interoga baza de date sa faca statistici sau sa elimine datele incorecte.
  • De ce spun ca este optim sa folosim baze de data?
Nu spun asta. Cred ca este usor si la indemana sa folosim o baza de date MySql sau Oracle sau cine stie ce alta nebunie Microsofteasca promovata de spread sheet-uri si manageri imbracati in costume.

Si totusi atunci cand vorbim despre Interfete evoluate spunem oare baza de date? Vorbim despre high level programming language? Cred ca mai mult decat oricat vorbim despre viteza, optimizare si portabilitate, iar din partea programatori de flexibilitate.

Asadar, "let me be the better person" si voi privi cu alti ochi ideea de a lucra cu bazele de date... cine stie poate o sa imi placa.

Poate revin cu ceva detalii dupa research...
Cateva link-uri utile pentru inceput:
Ajax tutorial, Ajax database, Ajax- MySql

Niciun comentariu: